Category: svt nyheter se

Samisk ordbok

samisk ordbok

På onsdag publicerades en svensk-nordsamisk frasordbok inom ramen för projektet "Säg det på samiska". Dokumentärfilmaren Katri Koivula som står bakom projektet hoppas på att återuppliva de samiska språken. lexikon översättning i ordboken svenska - nordsamiska vid Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. #3 det ända sätt du ens kan bli närheten av same är att gifta dig med en samisk kvinna, då blir du ingift same. men du får ändå inte bära kolt (deras klädsel) eller äga egna renar eller säga att du är same. det du får göra är att ta hans om HENNES renar, och typ klä dig i samiskt inspirerade kläder. samisk ordbok

Samisk ordbok - Bttre Ludvika

Sökresultaten varierar beroende på sökmotorn - testa olika! Enbart översättningar, inga definitioner. Databas för översättning från norska till nordsamiska. Föräldrar understöder förslaget, skolorna är tveksamma. För närvarande har vi meningar översatta. Det är så gott som undantagslöst dyrare att använda telefonen utomlands jämfört med hemma.

Samisk ordbok - det

Vill du berätta om dina upplevelser? Samtidigt vill vi jobba med att återuppliva språken och sprida information och samisk kultur, säger Katri Koivula. Nordkalottfinsk ordbok — Pohjoiskalottisuomen sanakirja    sv    fit. Vad betyder ráhkistan du? En interaktiv bildordbok avsedd för språkinlärning.

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2